Om dansk vin

Kongeriget Danmark blev af EU accepteret som erhvervsmæssigt vinproducerende område pr 1. august 2000. Før var det kun tilladt at fremstille drue-vin til eget forbrug. Medlemmer af Foreningen af Danske Vinavlere har dog siden 1993 stædigt dokumenteret, at der kan laves endog særdeles gode danske vine.

EU-godkendelsen fra efteråret 2000 åbnede muligheden for, at offentligheden kunne smage de danske vine fra og med årgang 2001. Årgang 2001 åbnede to danske vinbønder det danske vinmarked. Årgangen blev hurtigt udsolgt. Med årgang 2002 var seks danske vingårde repræsenteret, med årgang 2003 var der syv – og med årgang 2004 havde otte vingårde deres vine til salg.

Fra 2020 er der ca. 100 danske erhversmæssige vingårde.

5 forskellige vintyper

Skærsøgaard Vin har siden starten i 2001 næsten hvert år kunnet præsentere fem forskellige vintyper: Rød-, rosé-, hvid-, dessert- og mousserende vine. Siden er brændevin, frugtvin, hedvin og et økologisk segment kommet til.

Druevinene er siden 2006 mærket med kvalitetsbetegnelsen “Beskyttet Geografisk Betegnelse (BGB)”. Kongeriget er opdelt i 4 regioner: Jylland, Fyn, Sjælland og Bornholm. Vores vine har betegnelsen: “Regionalvin fra Jylland” hvilket betyder at de har bestået en analytisk og sensorisk prøve forud for frigivelsen.
Siden 2018 har de mousserende vine opnået “Beskyttet Oprindelses Betegnelse (BOB)”, med tilknyttet vinområde og appellation DONS.

0
    0
    Din kurv
    Din kurv er tomRetur til shoppen