Besøg vingården

Skærsøgaard Vin er den første autoriserede danske vingård – beliggende i Dons ved Kolding. Vingården ejes af Sven Moesgaard, der er vinbonde og vinmager, og drives sammen med Katharina, Benjamin, Anders, Hans og Mads. I høsttiden er der desuden mange frivillige drueplukkere, der hjælper med at få høsten i hus.
Der er ca. 25.000 vinstokke på friland på ca. 9 hektar.

Vingården er beliggende i EU´s nordligste og Danmarks eneste vinområde (appellation). Vingårdens signaturvin “DONS” har opnået den flotte certificering BOB (Beskyttet Oprindelses Betegnelse), som svarer til det franske AOC eller det italienske DOC. Skærsøgaards mousserende vine er det eneste produkt i Danmark som har opnået BOB.

Skærsøgaards vine bærer præg af dansk sommer med lyse nætter, langsom aromatisk afmodning af druerne og klassisk håndværksmæssig kvalitets-fremstilling af vinene. De fleste af Skærsøgaards vine har opnået medaljer ved det årlige EU-regulerede Danske Vinskue siden 2001. Desuden har vinene siden årgang 2006 opnået over 100 prestigerige internationale medaljer.

Arrangement for enkeltpersoner

Vi håber at vi i 2021 kan genoptage vores vinaftener den første onsdag i april, maj, juni, september, oktober og november måned kl. 19, og sandsynligvis kommer der også flere datoer for vingårdsbesøg udover disse når der igen bliver muligt at afholde vinaftener. Hvis du vil holde dig opdateret om dette eller andre nyheder fra vingården så kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev nederst her på siden.

Forhåndstilmelding er nødvendig til info@dansk-vin.dk 
Vi bekræfter din deltagelse og begrænser deltagerantallet da vi til enhver tid overholder de gældende corona-regler for vin-turisme.

Ved et besøg kan du bl.a. opleve:

  • Historien om Skærsøgaard vin
  • Foredrag om vinproduktion
  • Besøg i vinmarken (såfremt det ikke er blevet mørkt eller vejret er for dårligt!)
  • Smagning af fem udvalgte vine

Varighed: Ca. 2½ time. Forhåndstilmelding nødvendig senest to dage før til info@dansk-vin.dk.

Pris 150 kr. per person.
Kun Mobilpay eller kontant betaling – ikke dankort eller kreditkort.

Arrangement for grupper

20-90 personer

P g a de nye corona restriktioner kan vi i øjeblikket kun tilbyde besøg for maks. 4 personer.

Kun efter aftale, kun hverdage (primært aften) – se kontakt nederst på denne side. Oplev en veldrevet dansk vingård indefra. Smag på de præmierede vine fra Skærsøgaard. Køb vin med hjem – den ultimative gave til enhver vininteresseret.

Vi modtager grupper af enhver størrelse – dog maks. 90 personer. 

Et gruppebesøg på Skærsøgaard varer typisk 2½ time og består af:

  • Rundvisning på vinmarkerne (hvis der stadig er dagslys og vejret ikke er for dårligt!)
  • Fremvisning af produktionsfaciliteterne
  • En fortælling om vinproduktionen på Skærsøgaard og i Danmark.
  • Smagning af fem af Skærsøgaards vine

For dette forløb beregner vi os et honorar på 150 kr. pr. person (dog minimum 3000 kr.hvis gruppen er færre end 20 pers.). Hvis man ønsker at smage flere vine, betales yderligere pr. åbnet flaske. Der afregnes efter faktura. Alle priser er inkl. moms.