Bæredygtighed

Hos Skærsøgaard har vi stort fokus på miljøet og endnu mere større fokus på at minimere vores carbon footprint. Det gør vi i alle faser af vores virksomhed. I markarbejdet bruger vi f.eks. ikke round-up og har stort fokus på naturlig gødning. Alt varmen på vingarden køre nu til dags på et træflisfyr, hvor det før kørte på et oliefyr. Meget af elektriciteten kommer også fra vores solcelle anlæg.  

 

Skærsøgaards Solcelleanlæg

Med et øget fokus på grønnere energi, fik vi installeret et solcelle anlæg der giver det mest energi til vingården. Hele anlægget producere 6 kWh som næsten er hele forbruget på vingården.

Skærsøgaards flisfyr

Med et øget fokus på mere bæredygtigt energi, fik vi installeret et stort flisfyr anlæg der giver det meste varmetil vingården. Hele anlægget producere 200 kW som næsten er hele varme forbruget på vingården.

Grønnere ¨forsendelses chips¨

Med et skarpt mål på vingården om at reducere vores forbrug og specielt plastik, gik vi fra de normale forendelses chips i plastik over til nogle nye Øko chips lavet på majsmel som er 100% nedbrydelig. Ved kontakt med væske bliver det lavet om til en grød. Så hvis i modtagere en smadret forsendelses kasse, med noget der ligner f.eks. rødvins grød ved i hvorfor og vi kvittere selvfølgeligt med en ny flaske.