Bæredygtighed

Hos Skærsøgaard har vi fokus på miljøet og på at minimere vores "carbon footprint". Det gør vi i alle faser af vores virksomhed. I markarbejdet bruger vi f.eks. ikke round-up og har stort fokus på naturlig gødning. Al varme på vingården produceres af et træflisfyr, hvor der før kørte et oliefyr. Meget af elektriciteten kommer fra vores eget solcelle anlæg.  

 

Skærsøgaards Solcelleanlæg

Med et øget fokus på grønnere energi, fik vi installeret et solcelleanlæg der producerer meget af vingårdens energi. Hele anlægget producerer 6 kWh som næsten dækker vingårdens forbrug.

Skærsøgaards flisfyr

Med et øget fokus på mere bæredygtig energi, fik vi installeret et stort flisfyranlæg som dækker vingårdens varmebehov. Hele anlægget producerer op til 200 kW. Flis fås fra den omgivende skov.

Grønnere ¨forsendelses chips¨

Med et skarpt mål på vingården om at reducere vores forbrug og specielt af plastik, gik vi fra de normale forsendelses chips i plastik over til nogle nye Øko chips lavet på majsmel, som er 100% nedbrydeligt. Ved kontakt med væske bliver de lavet om til en grød. Så hvis I modtager en smadret forsendelses kasse, med noget der ligner f.eks. rødvins grød ved I hvorfor og vi kvitterer selvfølgelig med en ny flaske😀