Aronia Likør

DKK 260.00

Aronia likørtilsmagt med æblelikør, slåen, kirsebær og vanille
50 cl, 18% Vol, Sødme 110 g/L
Skærsøgaard’s Aronia Likør er fremstillet af 2015’s høst af 243 kg af friske danske aronia-bær, som har været gæret og fadlagret indtil 2021, hvor den er tappet i 684 nummererede flasker.
Likøren konserverer aronia-bærrets friskhed og høje indhold af anthocyaniner og flavonoider, og alkohol indholdet giver lang holdbarhed – selv efter åbning.

50 på lager

Kategorier: , ,

Beskrivelse

  • VinXpressen.dk 2021: “Nogle har kaldt aronia-bær for de sundeste bær i verden, og her har vi et eksempel på, hvad de kan i likørsammenhæng. Næsen er en kanonade af hostesaft, malurt, gammel dansk, lidt kamfer, svedsker, blå blommer, mørke bær og lidt tørt træ. Tæt og koncentreret likør med en saftig garvesyre. En let bitterhed spores i eftersmagen, hvilket giver noget modstand, men det er samtidig også med til at give lidt kant og personlighed på den fede måde. Afsluttes af en del en del vaniljetoner, hvilket sikkert vil genere nogen, men ikke mig.” 90
  • 5 stjerner af 5: Vinavisen 2021: Aronia-bærret er blevet kaldt for et superbær, da det er spækket med vitaminer og antioxidanter. Og det er dette bær, denne likør er fremstillet på – men den er også tilsmagt med æblelikør, slåen, kirsebær og vanille. Til sammen giver ingredienserne en forførende drik med en duft, man ikke kan blive træt af, og hvor vanillen sætter prikken over i’et. Smagen er fyldig og intens, sød uden at sødmen kammer over, og med en lang og kompleks bærsmag, der slutter i et lille forfriskende bittert bid. Likøren kan nydes ved stuetemperatur eller let afkølet – fx til en dessert med mørk chokolade.”