Slide background

Første autoriserede og mest
præmierede vingård i Danmark

Rødvin

Rosévin

Mousserende vin

Hvidvin

Dessertvin

Hedvin

Brændevin

Frugtvin

Økologisk

3 guldmedaljer til 3 danske økologiske vine.

17.06.2015


3 øko guldmedaljer

Skærsøgaard har fremstillet 3 økologiske vine efter at lovgivning åbnede op for retten til at deklarere ”Økologisk Vin”. I denne uge opnåede vingården hattrick med 3 internationale guldmedaljer. En til hver vin. Det er ØKO udgaven af Æbleau, Cider og Calva som har opnået denne hæder i England, Danmark og Tyskland.

Skærsøgaard er allerede den mest præmierede danske vingård. Sideløbende med sine kendte druevine, har den danske vingård produceret en række danske frugtvine siden 2001. Især frugtvinene baseret på det danske Ingrid Marie æble har fået succes.

Af æblerne fremstilles en mousserende cider efter den klassiske champagnemetode. Et destillat af æbler på 41% alkohol fadlagres op til 5 år og sælges under navnet Dons Calva og en hedvin af æble sælges under navnet Æbleau.

billede1


Ved konkurrencens blindsmagning ved dommerne ikke, at der er tale om økologisk frugtvin. Så det er smagen og renheden, der giver medaljerne – ikke den økologiske ideologi. Det er dét som gør mig særligt glad, for det lader til, at det økologiske segment har ramt en guldåre med stor eksportpotentiale. Vores omverden skriger efter økologiske produkter, der er dokumenteret velsmagende”, slutter vinbonde Sven Moesgaard, Skærsøgaard, Kolding.”Vores frugtvine af konventionelle danske æbler har allerede opnået mange medaljer fra både Europa og Asien. Vi tror at det skyldes de særlige danske æbler. Da lovgivningen tillod, at man kunne anprise økologisk vin og spiritus – og ikke blot den økologiske frugt – begyndte vi at omstille til økologiske frugtvine. Det har taget 3 år.

Yderligere på www.dansk-vin.dk
Kontakt: Vinbonde Sven Moesgaard, 75554473, mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
De 2 billeder kan frit kan anvendes med reference ”Skærsøgaard”

Kilder:
http://www.foodcontest.dk/Arkiv/2014/Produkter2014/Vin2014.aspx
https://www.meininger.de/sites/default/files/isw_2015_res.pdf
http://www.offlicencenews.co.uk/news/fullstory.php/aid/12640/International_Cider_Challenge_2015.html

Kontaktinformation
footericon kontakt

Åbningstider
footericon aabningstider

Print
footericon print