Slide background

Første autoriserede og mest
præmierede vingård i Danmark

Rødvin

Rosévin

Mousserende vin

Hvidvin

Dessertvin

Hedvin

Brændevin

Frugtvin

Økologisk

Dec 2015:

Danmark er efter 15 år blevet et respektabelt vinland

Bare på den sidste halve år har Skærsøgaard’s vine fået 15 guldmedaljer, 8 sølv og 7 bronze fra Danmark, Frankrig, Italien, Tyskland, Kina og England.

 God høst fra 2014 giver mange præmier.

Høsten i 2015 er den 15. årgang af dansk vin siden EU tillod vindyrkning i Danmark. Men høsten er næppe noget at prale af, for sommeren var usædvanlig kold, sen og våd. Høsten i årgang 2014 var imidlertid rekordfin, og det er med den på flasker, at Skærsøgaard har vundet de mange præmieringer.

”Det er heldigt for et ungt vinland, at få en god, dansk årgang så positivt vurderet ved blindsmagninger så mange steder i verden. Det giver respekt og store muligheder for samhandel for den ”Nordiske Vinstil”. Vi kan se at både de danske og udenlandske restauranter sætter danske vine på vinkortet.

Vinenes renommé har flyttet sig fra en vits til en trend, men vi skønner at endnu under en procent af danskere endnu har smagt en dansk vin, så der er store udviklingsmuligheder. Jeg tror at det især er den udenlandske erkendelse af de danske vine, som har skubbet til udviklingen. I år havde Skærsøgaard den ære, at vinene blev udstillet og smagt i FN i New York, som havde udvalgte vine fra hver af verdens 92 vinnationer. Det åbner døre”, mener vinbonden Sven Moesgaard fra Skærsøgaard.

Tøbrud for danske vine

En håndfuld danske vingårde har ifølge vinanmeldere brudt igennem den usynlige mur af anerkendelse.På Skærsøgaard glæder man sig over udviklingen, og begynder også at tro på, at dansk vinproduktion kan blive rentabel. ”Det er vigtigt først at tænke på stabil kvalitet, så i år glæder vi os over – ud over medaljerne – at branchen og de stor konkurrencer har kåret Skærsøgaard til ”Årets Vingård”, og over at have vundet titlen Årets Vinmager for årets bedste druevin og årets bedste frugtvin. Titlerne er erhvervet fra både foreningerne Danske Vingårde, Danske Vinavlere og International Food Contest. Og så glæder det mig især at vi løb med guldet og trofæet fra Englands cider konkurrence og hele 2 sølvmedaljer fra Frankrigs største konkurrence for mousserende vine hvor 622 vine fra 26 lande konkurrerer og hvor vi nu på 8. år vinder sølv. Der kom også medaljer fra EXPO i Milano. Det er især de mousserende vine som vinder medaljer. I år fik vi guldmedalje for alle typer, både hvid, rosé og den mere sjældne røde mousserende vin. Men der var også guld til rød- og hvidvin, og 8 guldmedaljer til frugtvinene, som vi producerer af danske æbler og kirsebær” siger Sven Moesgaard.

 Vi slår englænderne

”I alt er det nu over 15 år blevet til 146 medaljer, så det er blevet tid for at bygge vores præmierum ud. Det er præmier fra 9 lande, som er med til at give fundament under det danske vineventyr”, slutter Sven Moesgaard, der spår samme fremgang for de danske vine som vi har set fra England, der har 40 års forspring. ”Ja, faktisk slår Danmark ofte de engelske mousserende vine i konkurrencerne”, oplyser Sven Moesgaard, der mener, at vi også snart kan se internationalt præmierede vine fra Sverige og Norge.

Årets vingaard 2015

Vinbonde Sven Moesgaard (midtfor) får ærespokalen for Danmarks bedste vingård ved Dansk Vinshow overrakt af overdommer, sommelier Tim Vollerslev (tv) og formanden for Danske Vingårde Sv. A. Hansen.

15 guldmedaljer 2015 A

15 guldmedaljer for Skærsøgaards vine fra de sidste 6 måneder bygger fundament under det danske vineventyr

Kilder:

Danske præmieringer:

www.danskevingaarde.dk

http://www.vinavl.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=87:dansk-vinskue-2015&catid=1:seneste-nyheder

https://www.ritzauinfo.dk/release?releaseId=4886114

http://foodcontest.dk/Produkter/Food/Vin.aspx

http://dansk-vin.pro2.business-solution.dk/presse/sidste-nyt

Franske præmieringer:

http://www.effervescents-du-monde.com/wod/WebObjects/Result.woa/wa/res?mod=pays&c=DANEMARK&y=2015&co=EdM&m=*&lang=AG

http://www.effervescents-du-monde.com/resultats?y=2015&co=EdM&lang=AG

Tyske præmieringer:

http://www.piwi-international.de/en/results-2015.html

https://www.meininger.de/sites/default/files/isw_2015_res.pdf

Italienske præmieringer:

http://www.isamilan.com/index.php/en/why-partecipate/the-winners

Kinesiske præmieringer:

http://www.cwsa.org/cwsa-2015-results/   søg efter Danmark

Engelske præmieringer:

http://www.offlicencenews.co.uk/news/fullstory.php/aid/12640/International_Cider_Challenge_2015.html

Søg efter ”Denmark”

 

 Nov 2015:

2015: Årets høst og medaljer i hus

Skærsøgaards vinhøst 2015 er i hus, og det bobler og snurrer i vingården.

Årets høst var relativt lille, men velegnet til at lave mousserende vin. Der bliver derimod ikke lavet rødvin fra årgang 2015.

Den sidste flotte årgang var 2014, og Skærsøgaard begynder nu at tage medaljer hjem fra de tidligere årgange.

Årgang 2014's DON's Cuvee Brut vandt en fin bronzemedalje ved EXPÅ 2015 i Milano, og ved årets danske konkurrence ”International Food Contest” løb Skærsøgaard med både førsteprisen for druevine og frugtvine, samt en ekstra guldmedalje for sin kirsebærhedvin, så julen er reddet:

Pressen raporterer:


 

Sven Moesgaard fra Skærsøgaard Vin var på scenen to gange ved årets International Food Contest i Herning den 3. november. Han vandt både i kategorien frugtvin og kategorien druevin. Direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup, overrakte prisen til den glade vinder. Til højre mejeriforeningens formand Steen Nørgaard Madsen, der holdt åbningstalen. (Foto: Annemarie Bisgaard)

Glade vindere på årets Food Contest

Drikkeklar hindbærsaft, frisk rosmarin, frugtvin og druevin var blandt de danske vindere i årets Food Contest.
 

Der var smil på læberne, da vinderne af årets International Food Contest fik overrakt præmier og diplomer af Karen Hækkerup, direktør i Landbrug & Fødevarer, i Messecenter Herning den 3. november.

Efter uddeling af præmier til en række mejeriprodukter, der udgjorde de fleste af de 1.300 udstillede varer, kom turen til årets frugt, grønt, frugtvin, druevin og honning.

Sven Moesgaard fra Skærsøgaard Vin måtte på podiet to gange som vinder af kategorierne frugtvin og druevin. Karen Hækkerup ville gerne vide, hvad Skærsøgaards vine går godt til:

- De går godt til både jul, nytår og andre festlige lejligheder. Og dem har vi mange af, lød det smilende fra Sven Moesgaard.

Vinderne i frugt- og grøntsektoren

De udstillede produkter, som alle kunne smages, kom fra 12 lande. Omkring 55 produkter hørte under produktgrupper inden for frugt, grønt og vin.

Blandt udstillerne var Økologihaven, Antons, Samsø Bær, Naturfrisk, Rynkeby Foods, Skærsøgaard Vin, Frederiksdal Kirsebærvin og Nyholmgaard Vin.

Vinderne indenfor frugt, grønt, vin og honning blev:
Frugt – Drikkeklar, økologisk hindbærmost fra Antons.
Grønt – Økologisk rosmarin fra Økologihaven.
Frugtvin – Æbleau 2011 fra Skærsøgaard Vin.
Druevin – Dons Cuvée Brut 2014 fra Skærsøgaard Vin.
Honning – Blandingshonning med havtorn fra Honninghuset, Ærø.

Æbleau 2011 fra Skærsøgaard Vin blev præmieret som årets frugtvin på International Food Contest. Æbleau er en hedvin, 17 %, produceret på danske æbler og lagret på egetræsfade.


 

Kontaktinformation
footericon kontakt

Åbningstider
footericon aabningstider

Print
footericon print

pornsexorospuescortpic isko