Vin-analyser

Skærsøgaard tilbyder at lave analyser af dine vine.

På vores udstyr kan vi analysere færdige (eller næsten færdige) rød-, hvid-, mouserende-, og rosévine med alkoholindhold op til ca. 16 % og restsukker op til ca. 30-40 g/l. Alle vine analyseres efter vi har rencentrifugeret dem og for mousserende vin efter disse er afgasset. Vores Foss WineScan kan analysere følgende parametre:

  • Alkohol (% vol)
  • Methanol (mg/l)
  • Totalsyre (målt som g vinsyre/liter)
  • Æblesyre (g/l)
  • Vinsyre (g/l)
  • Flygtig syre (målt som g eddikesyre/l)
  • pH
  • Restsukker (målt som gram frugtose + gram glucose pr. liter)
  • Reducerende sukker (g/l)
  • Densitet (g/l)
  • Glycerol (g/l)
  • FolinCindex (lelativ taninindex)
  • CO2 (mg opløst CO2/l)

Pris: Totalanalyse 500.- kr. incl. moms. Man betaler efter faktura, når man modtager analyseresultatet.
10 % rabat ved indsendelse af 2 prøver samtidigt, 20 % ved flere vine samtidigt.

Prøver (mindst 100 ml) emballeres forsvarligt, mærkes tydeligt med identifikation af vinene, og afsenderadresse/mail for retursvar sendes/afleveres til:

Skærsøgaard vin
Nørresøvej 12, Dons
DK 6051 Almind

Kontakt:
Tlf.: 7555 4473, Sven Moesgaard mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tlf.: 2338 0809

Bemærk: Vore målinger er IKKE akkrediterede, men målingerne på Foss WineScan er "state of art".

Nedenfor et eksempel på en analyse samt en forklaring på parametre og krav for frigivelse af vin:

analyse

 

Forklaring til vinanalyser og grænseværdier.

Rødvin, hvidvin, Mousserende vine og rosé

Analytiske parametre:

Alkohol                              Enhed:          % vol. ethanol

                                           >8,5%, < 15%

Metanol                              Enhed:          milligram metanol pr. liter

                                           Max 400 mg/l i rødvin, max 250 mg/l hvidvin

pH                                       Enhed:          ingen            

Total syre                           Enhed:          som gram vinsyre pr. liter

                                            > 4g/l

Total syre                           Enhed:          som gram H2SO4 pr. liter

Vinsyre                               Enhed:          gram vinsyre pr. liter

Æblesyre                            Enhed:          gram æblesyre pr. liter

                                           Mod 0 hvis malolaktisk konverteret

Mælkesyre                          Enhed:          gram mælkesyre pr. liter

                                           Mod 0 hvis IKKE malolaktisk konverteret, ellers høj

Flygtig syre                        Enhed:          som gram eddikesyre pr. liter

                                           < 1,2 g/l (rødvin), <1,08 g/l (hvid og rosé) [0,12g/l = 2 mEq/l]

Reducerende sukker           Enhed:          gram pr liter

                                           Angiver sødmegrad, tør, halvtør, sød.

Restsukker (gærbart)          Enhed:          gram fruktose + gram glukose pr. liter

                                           Mod 0 hvis vinen er helt udgæret

Densitet                              Enhed:          gram/ml

                                           Omsættes til oechle ved (værdi - 1) x 100

Glycerol                             Enhed:          gram/l

                                           Fermentering bidrager 4 - 14 g/l, mere end 5,2 g/l bidrager til ”fylde”

FolinCindex                       Enhed:          (relativ tanninindex)

                                           Polyfenoler, hvidvine 10 - 30, rødvine 20 - 90

CO2                                    Enhed:          milligram opløst CO2 pr liter

Krav til regional vin

 

Ethanol,                              (>8,5% Vol, Label inf)

Sukkerindhold,                   (Information til klassificering som tør, sød mv)

Total syre,                          (> 4 g/l (som vinsyre)

Total sulfit som svovldioxid ( Rødvin < 150 mg/l (<200 mg/l hvis restsukker > 5 g)

                                              (Hvidvin/Rosé  <200 mg/l (< 250 mg/l hvis restsukker > 5 g)

Flygtige syrer                     (< 1,2 g/l som eddikesyre i Rødvin, < 1,08 g/l i Hvidvin/Rosé)

Kobber,                              (< 1 mg/l)

Jern.                                    (< 8 mg/l)

Sterilitet: Der må ikke være tegn på kim eller bakterier, som kan ødelægge vinen eller forårsage sundhedsfare.

Varme/Protein stabilitet: Vinen bør være essentielt uforandret efter at være opvarmet til 70 grader C i 15 minutter og derefter nedkølet til 20 grader C.

Vinen bør være kuldestabil.

Sulfit (SO2) i vin:

Total sulfit i vin (606/2009, bil 1 B):

Rødvin < 150 mg/l dog < 200 mg/l hvis restsukker > 5 g/l

Hvidvin/Rosé  <200 mg/l, dog < 250 mg/l hvis restsukker > 5 g/l

Mousserende vin < 185 mg/l, dog 235 mg/l hvis sukkerindhold er > 5 g/l

Hedvin: 150 mg/l, dog 200 mg/l hvis sukkerindholdet > 5 g/l

Alkohol i vin:

A.ved »virkeligt alkoholindhold udtrykt i % vol.« forstås antal liter ren alkohol ved 20 °C, som findes i 100 liter af varen ved samme temperatur;

B.ved »potentielt alkoholindhold udtrykt i % vol.« forstås antal liter ren alkohol ved 20 °C, som vil kunne dannes ved udgæring af det sukker, der findes i 100 liter af varen ved samme temperatur;

C.ved »totalt alkoholindhold udtrykt i % vol.« forstås summen af virkeligt alkoholindhold udtrykt i % vol. og potentielt alkoholindhold udtrykt i % vol.;

D.ved »naturligt alkoholindhold udtrykt i % vol.« forstås det totale alkoholindhold udtrykt i % vol. i det pågældende produkt forud for en hvilken som helst forbedring;

E.»% vol.« er den anvendte enhed for alkoholindhold udtrykt in volumen ved 20 °C.

Vin har mellen 8,5 - 15% virkeligt alkoholindhol

Hedvin har 15 - 22% virkeligt alkoholindhold

Sødme vin:

Ved tørre vine må sukkerindholdet ikke overstige 4 g/l, eller 9 g/l hvis det totale syreindhold er højere og ligger 2 g/l under sukkerindholdet.

Halvtørre vine indeholder minimum 18 g/l sukker, men må ikke overskride 45 g/l.

Ved søde vine må sukkerindholdet ligge over 45 g/l.

Sødme mousserende vin:

Loven tillader 6 forskellige sødmegrader:
Dulce: Sød med over 50 g. sukker pr. liter.
Semiseco: Halvsød med mellem 32 og 50 g. sukker.
Seco: Medium med mellem 17 og 32 g. sukker.
Extra seco: Halvtør mellem 12 og 17 g. sukker.
Brut: Tør fra 0-12 g. sukker.
Extra Brut: mindre end 6 g. sukker.
Brut Naturel eller Brut Nature: 0-3 (intet sukker tilført).

.Kontaktinformation
footericon kontakt

Åbningstider
footericon aabningstider

Print
footericon print