Slide background

Første autoriserede og mest
præmierede vingård i Danmark

Rødvin

Rosévin

Mousserende vin

Hvidvin

Dessertvin

Hedvin

Brændevin

Frugtvin

Økologisk

 

9. april 2016:

Forårsstatus fra den danske vin-verden.

 

Vi har forårskuller på Skærsøgaard. Årgang 2015 blev med den manglende sommer vores kvantitativt mindste årgang i 15 år. Til gengæld blev årgang 2014 vores hidtil bedste og mængdemæssigt største årgang, og en del er nu blevet flasket og frigivet.

 

 

2015

Fra årgang 2015 er det blevet til en nyligt frigivet smagsprøve på kun 143 flasker af hvidvinen Solaris Classic. Så lidt fordi der kun var ganske få fuldmodne druer. Der er fra denne årgang hverken rødvin, sød dessertvin eller rosé. Hovedparten gik derfor til mousserende vin, som tegner godt, men først er færdig til jul.

2014

Fra denne pragtfulde årgang er allerede frigivet de mousserende vine: DON’s Cuvée Brut, som ved International Food Award blev kåret med guld som ”årets druevin”, og ligeledes DON’s Rosé Brut, som ved Det danske Vinshow blev kåret som ”årets vin” med eneste guldmedalje. Begge vine har opnået sølvmedalje i Frankrig ved Effervescents du Monde.

Vi har netop frigivet rødvinen Gold Top 2014 – alle tidligere årgange af Gold Top er udsolgt. Der er tale om en imødekommende, kraftig men blød rødvin kypet af 3 druetyper med et års fadlagring.

For kendere har vi lavet en single-drue Rødvin fra de bedste 2 bedste fade af Leon Millot – det er vinbondens egen ynglings vin, for den er næsten for god til at sælge.

For særligt indviede er der endvidere lavet enkeltdrue rødvin af henholdsvis Rondo og Cabernet Cortis.

Og der er et lille restlager af Orion Classic 2014, som er en frist forårs-hvidvin. Prøv den lige til asparges.

Frugtvine

Vi oplevede i 2015 at vores økologiske æblefamilie bestående af

Dons Calva (40% fadlagret æblebrændevin)

SKÆRSØGAARD Øko-Cider (12% mousserende æblevin, Brut)

Æbleau (17% fadlagret æblehedvin)

Alle fik guldmedaljer. Æbleau 2011 blev simpelthen kåret til årets frugtvin (International Food Contest 2015).

Dansk 5 års ROM:

Vi har længe danset omkring vores barriques af fadlagret mørk ROM lavet på caribisk melasse. Der er taget mange smagsprøver! Nu har vi bedømt, at den er moden og har frigivet et pænt parti. Rommen er efter destillation helt klar – den gyldne farve kommer alene af fadlagringen.

Vi har af samme Rom frigivet en honningsødet, fadlagret Solbær Rom. Minder om gode gamle dage med 25% alkohol og 350 g restsødme.

Vingårdsbutikken er åben første onsdag hver måned mellem kl 15 og 17 – eller efter aftale. Vinen kan også forudbestilles via hjemmesiden – enten til forsendelse (fri fragt fra 6 flasker) eller afhentning.

Vi anbefaler os med 146 medaljer.

Vi håber også, at du anbefaler den danske vinoplevelse.

Med venlig hilsen

Sven Moesgaard

Vinbonde

Skærsøgaard Vin

Nørresøvej 12, Dons

6051 Almind

Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Web: www.dansk-vin.dk

Tlf: 75554473 / mobil 23380809 / fax 75554493

CVR: 18542870

”Første autoriserede og mest præmierede vingård i kongeriget Danmark”

 

Dec 2015:

Danmark er efter 15 år blevet et respektabelt vinland

Bare på den sidste halve år har Skærsøgaard’s vine fået 15 guldmedaljer, 8 sølv og 7 bronze fra Danmark, Frankrig, Italien, Tyskland, Kina og England.

 God høst fra 2014 giver mange præmier.

Høsten i 2015 er den 15. årgang af dansk vin siden EU tillod vindyrkning i Danmark. Men høsten er næppe noget at prale af, for sommeren var usædvanlig kold, sen og våd. Høsten i årgang 2014 var imidlertid rekordfin, og det er med den på flasker, at Skærsøgaard har vundet de mange præmieringer.

”Det er heldigt for et ungt vinland, at få en god, dansk årgang så positivt vurderet ved blindsmagninger så mange steder i verden. Det giver respekt og store muligheder for samhandel for den ”Nordiske Vinstil”. Vi kan se at både de danske og udenlandske restauranter sætter danske vine på vinkortet.

Vinenes renommé har flyttet sig fra en vits til en trend, men vi skønner at endnu under en procent af danskere endnu har smagt en dansk vin, så der er store udviklingsmuligheder. Jeg tror at det især er den udenlandske erkendelse af de danske vine, som har skubbet til udviklingen. I år havde Skærsøgaard den ære, at vinene blev udstillet og smagt i FN i New York, som havde udvalgte vine fra hver af verdens 92 vinnationer. Det åbner døre”, mener vinbonden Sven Moesgaard fra Skærsøgaard.

Tøbrud for danske vine

En håndfuld danske vingårde har ifølge vinanmeldere brudt igennem den usynlige mur af anerkendelse.På Skærsøgaard glæder man sig over udviklingen, og begynder også at tro på, at dansk vinproduktion kan blive rentabel. ”Det er vigtigt først at tænke på stabil kvalitet, så i år glæder vi os over – ud over medaljerne – at branchen og de stor konkurrencer har kåret Skærsøgaard til ”Årets Vingård”, og over at have vundet titlen Årets Vinmager for årets bedste druevin og årets bedste frugtvin. Titlerne er erhvervet fra både foreningerne Danske Vingårde, Danske Vinavlere og International Food Contest. Og så glæder det mig især at vi løb med guldet og trofæet fra Englands cider konkurrence og hele 2 sølvmedaljer fra Frankrigs største konkurrence for mousserende vine hvor 622 vine fra 26 lande konkurrerer og hvor vi nu på 8. år vinder sølv. Der kom også medaljer fra EXPO i Milano. Det er især de mousserende vine som vinder medaljer. I år fik vi guldmedalje for alle typer, både hvid, rosé og den mere sjældne røde mousserende vin. Men der var også guld til rød- og hvidvin, og 8 guldmedaljer til frugtvinene, som vi producerer af danske æbler og kirsebær” siger Sven Moesgaard.

 Vi slår englænderne

”I alt er det nu over 15 år blevet til 146 medaljer, så det er blevet tid for at bygge vores præmierum ud. Det er præmier fra 9 lande, som er med til at give fundament under det danske vineventyr”, slutter Sven Moesgaard, der spår samme fremgang for de danske vine som vi har set fra England, der har 40 års forspring. ”Ja, faktisk slår Danmark ofte de engelske mousserende vine i konkurrencerne”, oplyser Sven Moesgaard, der mener, at vi også snart kan se internationalt præmierede vine fra Sverige og Norge.

Årets vingaard 2015

Vinbonde Sven Moesgaard (midtfor) får ærespokalen for Danmarks bedste vingård ved Dansk Vinshow overrakt af overdommer, sommelier Tim Vollerslev (tv) og formanden for Danske Vingårde Sv. A. Hansen.

15 guldmedaljer 2015 A

15 guldmedaljer for Skærsøgaards vine fra de sidste 6 måneder bygger fundament under det danske vineventyr

Kilder:

Danske præmieringer:

www.danskevingaarde.dk

http://www.vinavl.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=87:dansk-vinskue-2015&catid=1:seneste-nyheder

https://www.ritzauinfo.dk/release?releaseId=4886114

http://foodcontest.dk/Produkter/Food/Vin.aspx

http://dansk-vin.pro2.business-solution.dk/presse/sidste-nyt

Franske præmieringer:

http://www.effervescents-du-monde.com/wod/WebObjects/Result.woa/wa/res?mod=pays&c=DANEMARK&y=2015&co=EdM&m=*&lang=AG

http://www.effervescents-du-monde.com/resultats?y=2015&co=EdM&lang=AG

Tyske præmieringer:

http://www.piwi-international.de/en/results-2015.html

https://www.meininger.de/sites/default/files/isw_2015_res.pdf

Italienske præmieringer:

http://www.isamilan.com/index.php/en/why-partecipate/the-winners

Kinesiske præmieringer:

http://www.cwsa.org/cwsa-2015-results/   søg efter Danmark

Engelske præmieringer:

http://www.offlicencenews.co.uk/news/fullstory.php/aid/12640/International_Cider_Challenge_2015.html

Søg efter ”Denmark”

 

 

Kontaktinformation
footericon kontakt

Åbningstider
footericon aabningstider

Print
footericon print