Slide background

Første autoriserede og mest
præmierede vingård i Danmark

Rødvin

Rosévin

Mousserende vin

Hvidvin

Dessertvin

Hedvin

Brændevin

Frugtvin

Økologisk

 

16 jan 2018:

Rødvine fra rekordåret 2016 er frigivet.

Skærsøgaard havde et rekordår i årgang 2016. De hvide vine og rosé var udsolgt på under en måned.

Den varme og tørre eftersommer i 2016 har imidlertid givet nogle meget attråværdige rødvine, som skønnes at have lang lager-potentiale. Vinene måler sig med de tidligere rekordårgange 2006 og 2009 i dansk vinavls unge historie, og bør smages for at vurdere potentialet i danske rødvine, som jo ikke kan fremstilles et hvilket som helst år.

De frigivne vine er:

Gold Top 2016 – pris 200 kr.

Regionalvin Jylland 75 cl. 12 % vol. Tør, kraftig og frugtholdig vin. Druesort – Rondo, Leon Millot og Regent. Fremstillet og gæret traditionelt i egetræsfade – Lagret på barrique i et år.

Guldmedalje – Danish International Food Contest 2017

International Guldmedalje og vinder af ”den gyldne proptrækker”- Wine Expo Poland 2017

 Den gyldne proptrækker 1017 Gold Top lille

Leon Millot 2016 – pris 200 kr.

Regionalvin Jylland 75 cl. 12 % vol. Enkeltdruevin. Tør, mild og frugtholdig vin. Druesort – Leon Millot. Fremstillet og gæret traditionelt i egetræsfade – Lagret på barrique i et år.

(Har endnu ikke deltaget i konkurrencer, men plejer at være en sikker guld-vinder.)

 

Gold Top har deltaget i to konkurrencer og her vundet guld medalje og den eftertragtede ”gyldne proptrækker”. Skærsøgaard’s Hvidvine og Rosé forventes frigivet til maj 2018.

 

Pressemeddelelse 3/10 2017

Guldhøst 2017.

Samtidig med at en meget middelmådig druehøst 2017 kommer i hus på Skærsøgaard Vin i disse dage, høstes guldmedaljerne fra de sidste års bestræbelser – hvor især 2016 var en af vores bedste høst-sæsoner nogensinde.

Vinder konkurence for 4. gang i træk.

Price IFC 2017

Ved den store danske fødevare-konkurrence, International Food Award, som afholdes i Herning i disse dage, havde Skærsøgaard indsendt 3 vine. Alle fik guldmedalje og den højt præmierede mousserende DON’s Rose Brut 2016 løb med 99 point prisen for årets vin hjem. De øvrige guldmedaljer gik til rødvinen Gold Top 2016 og den økologiske Æbleau. Det er fjerde år i træk, at Skærsøgaard får prisen og har årets bedste danske vin ved denne konkurrence.

99 point til årets vin

Dons rose 2016

Internationale præmieringer.

Vinene fra Skærsøgaard har over sommeren fået guldmedaljer i Tyskland og i Slovakiet, og ved verdens største vinkonkurrence AWC-Vienna i Østrig tog Skærsøgaard 4 sølvmedaljer hjem til Danmark.

Runder snart 200 medaljer.

De 16 danske vinårgange fra Skærsøgaard har i dag fået 190 danske og internationale medaljer, heraf 50 guldmedaljer.

 

 

Maj 2017:

En 2016 kanonårgang af danske hvidvine får topanmeldelser.

Fra Tjekiet fik den hvide dessertvin, Sweet Blue en guldmedalje, og Solaris Classic 2016 er solgt en primeur til restauranter i en grad, så den er udsolgt fra vingården.

Skærsøgaard har produceret Hvidvine og Søde Dessertvine i 16 år, og vundet 33 medaljer for indsatsen.

Aldrig tidligere har vi haft vine af så modne druer som fra 2016. Det skyldes den højsommerlige september måned, som dette år gav til druerne. Vores Solaris Classic hvidvin når op på hele 14% naturlig alkohol.

Alle de hvide vine er nu blevet flasket og har bestået både analytisk og sensorisk prøvning, så de alle kan frigives som BGB-vine – vine med Beskyttet Geografisk Betegnelse. På etiketten fremgår dette med anprisningen: Regionalvin fra Jylland. Vinavisen har her i foråret topanmeldt vinene. Alle med 5 af 5 stjerner. Se nedenfor.

Frigivelsen fandt sted d 5 april 2017.Se vedlagte TV klip (klik) med omtale af vinene.                               

Vinene kan bestilles fra vingården så længe lager rækker. Det drejer sig om følgende vine:

Solaris Classic 2016. Pris: 150 kr. UDSOLGT

Regionalvin Jylland 75 cl. 14 % vol. Tør, kraftig og frugtrig hvidvin. Naturlig restsødme 5g/l. Druesort – Solaris.

Vinavisen 2017

Solaris Classic, Skærsøgaard Vin, Solaris, Jylland, Danmark, 2016, middel alkohol (14%) 150 kr., Skærsøgaard Vin En helt igennem vidunderlig hvidvin. Den har fine noter af modne grønne druer og krydderhonning i duften og en fyldig vinøs smag med masser af frugtaroma og en dejlig sødme til slut. Vinen kan med sin fylde, krydrede noter og søde strejf lede tankerne hen på en top-Gewurztraminer fra Alsace. Men den er dansk, og det kan vi - og Skærsøgaard - godt være stolte af. Nyd den til lette asiatiske retter - eller bare som den er, afkølet en lun forårsdag.

Orion Classic 2016. Pris: 150 kr.

Regionalvin Jylland 75 cl. 11,5 % vol. Tør og mild hvidvin. Naturlig restsødme 4g/l. Druesort – Orion.

 Vinavisen 2017:

Orion Classic, Skærsøgaard Vin, Orion, Jylland, Danmark, 2016, lav alkohol (11,5%) 150 kr., Skærsøgaard Vin En raffineret hvidvin med mineralske noter og citrus i duften. Smagen er elegant, frisk og saftig og bliver hængende længe i munden, hvor den udvikler sig med nye fine smagsindtryk. Måske er der mange, der vil tænke, at de ikke vil betale 150 kr. for en dansk vin, men denne vin er på et højt internationalt niveau, så det kan man roligt gøre. Drik den som apéritif eller til retter med lyse fisk.

SWEET BLUE 2016. Pris: 400 kr.                                                                                                                                    

Regionalvin fra Jylland 37,5 cl. 12% vol. Druesorter: Solaris og Souvignier gris. Fremstillet af overmodne druer hvor hovedparten har ædelråd, restsødme 100 g/l.

Vinavisen 2017: 

Sweet Blue, Skærsøgaard Vin, Regional vin fra Jylland, Danmark, 2016, lav alkohol (12%) 400 kr., Skærsøgaard Vin Modne citrusfrugter og melon præger duften af denne liflige søde hvidvin. Smagen er sød med ikke tung og sliksød, men derimod let og elegant og med en lang aromatisk eftersmag. Det er forår på flaske. Nyd vinen til en let dessert eller kage - fx med nougat eller syltede frugter.
 
 
 

International Guldmedalje Cuvée 2017, Tjekiet. frigivelse 3 hvide vine fra 2016 ok red

Dec 2016:

Danske vine kan godt konkurrere internationalt

For 10. gang siden årgang 2006 vandt DON’s Brut sølvmedalje ved den prestigerige franske konkurrence for mousserende vin fra 24 lande, Effervecents du Monde, denne måned.

Samme vin vandt endvidere medalje ved The Global Sparkling Masters 2016 i London i efteråret.

I november, ved den internationale tyske PIWI konkurrence, var der blandt seks indsendte vine fra Skærsøgaard fire guldmedaljer og to sølv. Det var tre mousserende, som vandt guld + en rødvin!

Tilsammen har Skærsøgaard nu vundet 170 medaljer – heraf 70 fra international blindsmagnings-konkurrencer. Det bemærkes internationalt.

1.

pris.Kontaktinformation
footericon kontakt

Åbningstider
footericon aabningstider

Print
footericon print